Kurczak na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z piersi kurczaka ściągnij skórę i usuń kości. Kawałki mięsa ponacinaj na krzyż i delikatnie rozbij.

Krok 2

Paprykę oraz pora pokrój w krążki, a następnie zmieszaj z olejem i drobno posiekaną szałwią.

Krok 3

Obtocz w tym filety i włóż na noc do lodówki.

Krok 4

Następnego dnia odsącz, przypraw pieprzem i solą i ułóż na grillu.

Krok 5

Do ketchupu dodaj sos tabasco i przygotowanym sosem polewaj mięso w trakcie pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej