
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z piersi kurczaka ściągnij skórę i usuń kości. Kawałki mięsa ponacinaj na krzyż i delikatnie rozbij.
Krok 2
Paprykę oraz pora pokrój w krążki, a następnie zmieszaj z olejem i drobno posiekaną szałwią.
Krok 3
Obtocz w tym filety i włóż na noc do lodówki.
Krok 4
Następnego dnia odsącz, przypraw pieprzem i solą i ułóż na grillu.
Krok 5
Do ketchupu dodaj sos tabasco i przygotowanym sosem polewaj mięso w trakcie pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej