Kurczak na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z piersi kurczaka ściągnij skórę i usuń kości. Kawałki mięsa ponacinaj na krzyż i delikatnie rozbij.

Krok 2

Paprykę oraz pora pokrój w krążki, a następnie zmieszaj z olejem i drobno posiekaną szałwią.

Krok 3

Obtocz w tym filety i włóż na noc do lodówki.

Krok 4

Następnego dnia odsącz, przypraw pieprzem i solą i ułóż na grillu.

Krok 5

Do ketchupu dodaj sos tabasco i przygotowanym sosem polewaj mięso w trakcie pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej