Kurczak na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z piersi kurczaka ściągnij skórę i usuń kości. Kawałki mięsa ponacinaj na krzyż i delikatnie rozbij.

Krok 2

Paprykę oraz pora pokrój w krążki, a następnie zmieszaj z olejem i drobno posiekaną szałwią.

Krok 3

Obtocz w tym filety i włóż na noc do lodówki.

Krok 4

Następnego dnia odsącz, przypraw pieprzem i solą i ułóż na grillu.

Krok 5

Do ketchupu dodaj sos tabasco i przygotowanym sosem polewaj mięso w trakcie pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z kalafiora
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej