Kurczak w potrawce jabłkowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w potrawce jabłkowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżka

300 gramów

250 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną i umytą kurę podziel na porcje, zalej gorącą wodą i obgotuj.

Krok 2

Dodaj obraną i opłukaną włoszczyznę, trochę soli i ugotuj do miękkości.

Krok 3

Jabłka umyj, obierz i uduś wraz z pokrojoną cebulą. Dodaj trochę wody i przetrzyj przez sito.

Krok 4

Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź ją gorącym, przecedzonym rosołem. Dodaj przetarte jabłka i karmel. Zagotuj z kawałkami kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w potrawce jabłkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w potrawce jabłkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w potrawce jabłkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w potrawce jabłkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w potrawce jabłkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w potrawce jabłkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w potrawce jabłkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w potrawce jabłkowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki z ananasem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej