
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
300 gramów
250 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną i umytą kurę podziel na porcje, zalej gorącą wodą i obgotuj.
Krok 2
Dodaj obraną i opłukaną włoszczyznę, trochę soli i ugotuj do miękkości.
Krok 3
Jabłka umyj, obierz i uduś wraz z pokrojoną cebulą. Dodaj trochę wody i przetrzyj przez sito.
Krok 4
Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź ją gorącym, przecedzonym rosołem. Dodaj przetarte jabłka i karmel. Zagotuj z kawałkami kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej