Kurczak w potrawce szpinakowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w potrawce szpinakowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, umyj i zalej gorącą wodą.

Krok 2

Jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i obgotuj.

Krok 3

Następnie wyjmij mięso i jarzyny, a do rosołu włóż obrany szpinak.

Krok 4

Gdy będzie miękki odcedź, przetrzyj przez sito, przypraw masłem, śmietanką, solą i oprósz mąką.

Krok 5

Włóż podzielonego na porcje kurczaka i dodaj rosół w którym gotował się szpinak. Duś około 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej