
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przygotuj, umyj i zalej gorącą wodą.
Krok 2
Jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i obgotuj.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i jarzyny, a do rosołu włóż obrany szpinak.
Krok 4
Gdy będzie miękki odcedź, przetrzyj przez sito, przypraw masłem, śmietanką, solą i oprósz mąką.
Krok 5
Włóż podzielonego na porcje kurczaka i dodaj rosół w którym gotował się szpinak. Duś około 30 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej