Kurczak w potrawce szpinakowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w potrawce szpinakowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, umyj i zalej gorącą wodą.

Krok 2

Jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i obgotuj.

Krok 3

Następnie wyjmij mięso i jarzyny, a do rosołu włóż obrany szpinak.

Krok 4

Gdy będzie miękki odcedź, przetrzyj przez sito, przypraw masłem, śmietanką, solą i oprósz mąką.

Krok 5

Włóż podzielonego na porcje kurczaka i dodaj rosół w którym gotował się szpinak. Duś około 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej