Kurczak w potrawce szpinakowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, umyj i zalej gorącą wodą.

Krok 2

Jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i obgotuj.

Krok 3

Następnie wyjmij mięso i jarzyny, a do rosołu włóż obrany szpinak.

Krok 4

Gdy będzie miękki odcedź, przetrzyj przez sito, przypraw masłem, śmietanką, solą i oprósz mąką.

Krok 5

Włóż podzielonego na porcje kurczaka i dodaj rosół w którym gotował się szpinak. Duś około 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w potrawce szpinakowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Złote mleko
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej