
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przygotuj, umyj i zalej gorącą wodą.
Krok 2
Jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i obgotuj.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i jarzyny, a do rosołu włóż obrany szpinak.
Krok 4
Gdy będzie miękki odcedź, przetrzyj przez sito, przypraw masłem, śmietanką, solą i oprósz mąką.
Krok 5
Włóż podzielonego na porcje kurczaka i dodaj rosół w którym gotował się szpinak. Duś około 30 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej