
Składniki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kurczaka pokrój w plastry i przypraw curry i papryką.
Krok 2
Na każdym plasterku ułóż połówkę brzoskwini i połówkę marynowanej śliwki.
Krok 3
Porcje ułóż na półmisku. Przerwy wypełnij rodzynkami i siekanym orzechami.
Krok 4
Całość skrop sokiem z cytryny i polej majonezem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej