
Składniki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kurczaka pokrój w plastry i przypraw curry i papryką.
Krok 2
Na każdym plasterku ułóż połówkę brzoskwini i połówkę marynowanej śliwki.
Krok 3
Porcje ułóż na półmisku. Przerwy wypełnij rodzynkami i siekanym orzechami.
Krok 4
Całość skrop sokiem z cytryny i polej majonezem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej