Kurczę na ostro z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę na ostro z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka pokrój w plastry i przypraw curry i papryką.

Krok 2

Na każdym plasterku ułóż połówkę brzoskwini i połówkę marynowanej śliwki.

Krok 3

Porcje ułóż na półmisku. Przerwy wypełnij rodzynkami i siekanym orzechami.

Krok 4

Całość skrop sokiem z cytryny i polej majonezem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę na ostro z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę na ostro z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę na ostro z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę na ostro z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę na ostro z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę na ostro z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę na ostro z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę na ostro z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej