
Składniki
1 sztuka
null
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj mleko, i zalej nim płatki i odstaw do napęcznienia.
Krok 2
Do tych miękkich płatków dodaj mąkę, jajko oraz stopione masło, dodaj też odrobinę soli.
Krok 3
Ciasto wyrób na jednolitą masę i wrzuć łyżką do gotującej się wody.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej