Lemoniada ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemoniada ogórkowa

Autor: John Doe

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ogórka. Możesz obrać ze skórki bądź nie. Podziel na mniejsze cząstki i zblenduj.

Krok 2

Przetrzyj papkę przez sitko do miski - to jest podstawa koncentratu.

Krok 3

Wyciśnij do miski sok z cytryny i dodaje dwie łyżki stołowe cukru, wszystko wymieszaj.

Krok 4

Do szklanki wlej 5-6 łyżek stołowych koncentratu, zalej wodą i wedle uznania dodaj lód. Na zdrowie!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej