Kurczak sambal oelek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak sambal oelek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

5 sztuk

0.75 opakowania

1 łyżka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz grzyby mun i ugotuj do miękkości.

Krok 2

Skrój kurczaka w paski i skrop go sosem sojowym i posyp przyprawą Knorr. Następnie odstaw do lodówki na pół godziny.

Krok 3

Pokrojoną w piórka cebulę zeszklij i dodaj do niej paprykę skrojoną w kostkę.

Krok 5

Dodaj pokrojone grzyby, ananasa i pędy bambusa.

Krok 4

Smaż przez chwilę, dodaj trochę oliwy i wrzuć kurczaka. Smaż mieszając aż mięso przestanie być surowe.

Krok 6

Zmieszaj wodę z cukrem, maką ziemniaczaną i sambal oelek. Wlej sos do potrawy. Mieszaj przez parę minut żeby mąka się nie zbryliła. Duś pod przykryciem do zmięknięcia papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej