
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 kilograma
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
5 sztuk
0.75 opakowania
1 łyżka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz grzyby mun i ugotuj do miękkości.
Krok 2
Skrój kurczaka w paski i skrop go sosem sojowym i posyp przyprawą Knorr. Następnie odstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 3
Pokrojoną w piórka cebulę zeszklij i dodaj do niej paprykę skrojoną w kostkę.
Krok 5
Dodaj pokrojone grzyby, ananasa i pędy bambusa.
Krok 4
Smaż przez chwilę, dodaj trochę oliwy i wrzuć kurczaka. Smaż mieszając aż mięso przestanie być surowe.
Krok 6
Zmieszaj wodę z cukrem, maką ziemniaczaną i sambal oelek. Wlej sos do potrawy. Mieszaj przez parę minut żeby mąka się nie zbryliła. Duś pod przykryciem do zmięknięcia papryki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej