Kurczak sambal oelek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak sambal oelek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

0.75 opakowania

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz grzyby mun i ugotuj do miękkości.

Krok 2

Skrój kurczaka w paski i skrop go sosem sojowym i posyp przyprawą Knorr. Następnie odstaw do lodówki na pół godziny.

Krok 3

Pokrojoną w piórka cebulę zeszklij i dodaj do niej paprykę skrojoną w kostkę.

Krok 5

Dodaj pokrojone grzyby, ananasa i pędy bambusa.

Krok 4

Smaż przez chwilę, dodaj trochę oliwy i wrzuć kurczaka. Smaż mieszając aż mięso przestanie być surowe.

Krok 6

Zmieszaj wodę z cukrem, maką ziemniaczaną i sambal oelek. Wlej sos do potrawy. Mieszaj przez parę minut żeby mąka się nie zbryliła. Duś pod przykryciem do zmięknięcia papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej