Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
0.75 opakowania
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
0.5 opakowania
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz grzyby mun i ugotuj do miękkości.
Krok 2
Skrój kurczaka w paski i skrop go sosem sojowym i posyp przyprawą Knorr. Następnie odstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 3
Pokrojoną w piórka cebulę zeszklij i dodaj do niej paprykę skrojoną w kostkę.
Krok 5
Dodaj pokrojone grzyby, ananasa i pędy bambusa.
Krok 4
Smaż przez chwilę, dodaj trochę oliwy i wrzuć kurczaka. Smaż mieszając aż mięso przestanie być surowe.
Krok 6
Zmieszaj wodę z cukrem, maką ziemniaczaną i sambal oelek. Wlej sos do potrawy. Mieszaj przez parę minut żeby mąka się nie zbryliła. Duś pod przykryciem do zmięknięcia papryki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej