Liście cytryny w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl

Liście cytryny w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 łyżka

1 szczypta

3 sztuki

250 gramów

4 sztuki

1 szczypta

20 mililitrów

1 łyżka

450 mililitrów

25 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej rozgrzej do 100 stopni. Wrzuć łodygi trawy cytrynowej. Po 5 minutach wyjmij.

Krok 2

Z białek ubij sztywną pianę.

Krok 3

Dodaj mąkę, drożdże, cukry, cynamon, likier, żółtka, mleko, maślankę i wymieszaj.

Krok 4

Do ciasta dodaj ubite białka i ostrożnie wymieszaj.

Krok 5

Podgrzej olej do 175 stopni. Liście cytryny zanurzaj w cieście i smaż w oleju do momentu, gdy będą złocisto-brązowe.

Krok 6

Odsącz. Posyp cukrem zwykłym i palmowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Liście cytryny w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Liście cytryny w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Liście cytryny w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Liście cytryny w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Liście cytryny w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Liście cytryny w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Liście cytryny w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Knedle serowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej