Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Autor: unimen

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

125 mililitrów

250 gramów

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

400 gramów

1 litr

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

Krok 2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

Krok 3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej