Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Autor: unimen

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

125 mililitrów

250 gramów

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

400 gramów

1 litr

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

Krok 2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

Krok 3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki z czosnkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej