Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami

Autor: unimen

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

125 mililitrów

250 gramów

1 litr

1 szczypta

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wymieszać z tartą bułką. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać mielone mięso, jajko, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną w razie potrzeby doprawić do smaku.

Krok 2

Oczyszczone grzyby obłożyć masą mięsną, uformować kotleciki i panierować w mące, wymieszanym jajku i tartej bułce, po czym odstawić na chwilę.

Krok 3

Kotleciki włożyć do około 2 cm warstwy oleju lub innego rozgrzanego tłuszczu tak, by luźno pływały jeden obok drugiego i usmażyć na złoty kolor. Można też przyrządzać we frytkownicy, mielone kotleciki są wtedy soczyste, mają złotą, chrupiącą skórkę i smakują wyśmienicie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone kotleciki nadziewane pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej