
Składniki
1 szklanka
0.25 łyżeczki
0.25 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 łyżka
0.3 szklanki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować w wodzie saszetki herbaty z otartą skórką z mandarynki, kostką bulionową i miodem. Zostawić do ostygnięcia - tak by herbata mocno się zaparzyła. Dolać 2 łyżki oleju z pestek winogron, sok z cytryny i 1/4 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu. Wymieszać i zalać marynatą łososia. Zostawić w lodówce na 30 minut.
Krok 2
Wyjąć z marynaty. Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Oprószyć mąką.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej i smażyć łososia na rumiano z obu stron dodając w ostatnim momencie masło. Marynatę od łososia zagotować.
Krok 4
Mandarynki obrać i powycinać wolne od błonek cząstki.
Krok 5
Łososia podawać polanego nie wielką ilością zagotowanej marynaty, obłożonego cząstkami mandarynek - do tego mieszanka sałat o posmaku cytrusowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































