Łosoś w sosie cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w sosie cytrynowym

Autor: Angelika Mejzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

60 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z łososia oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy z oliwek i smażymy łososia po 5 minut z każdej strony.

Krok 2

Skórkę z cytryny ścieramy i mieszamy z wyciśniętym z 1/2 cytryny sokiem.

Krok 3

Dodajemy jogurt, posiekany ząbek czosnku, musztardę i całość miksujemy za pomocą blendera.Stopniowo dolewamy oliwę z oliwek, aż składniki się połączą.

Krok 4

Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej