
Składniki
4 sztuki
60 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z łososia oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy z oliwek i smażymy łososia po 5 minut z każdej strony.
Krok 2
Skórkę z cytryny ścieramy i mieszamy z wyciśniętym z 1/2 cytryny sokiem.
Krok 3
Dodajemy jogurt, posiekany ząbek czosnku, musztardę i całość miksujemy za pomocą blendera.Stopniowo dolewamy oliwę z oliwek, aż składniki się połączą.
Krok 4
Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej