
Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Na oliwie podsmaż posiekane chili, curry, zmiażdżony czosnek. Smaż wszystko przez 2 minuty na średniej wielkości ogniu mieszając.
Krok 3
Następnie dodaj krewetki i smaż przez następne dwie minuty.
Krok 4
Teraz dodaj sparzone, obrane i posiekane pomidory i sos worcestershire. Smaż przez 5 minut.
Krok 5
Przypraw sokiem z cytryny. Serwuj z makaronem ugotowanym al dente.
Krok 1
Pozwól aby krewetki samodzielnie się rozmroziły. Następnie odcedź je i posyp marynatą Knorr. Wymieszaj i odstaw na co najmniej 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej