Makaron szpinakowy z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron szpinakowy z krewetkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na oliwie podsmaż posiekane chili, curry, zmiażdżony czosnek. Smaż wszystko przez 2 minuty na średniej wielkości ogniu mieszając.

Krok 3

Następnie dodaj krewetki i smaż przez następne dwie minuty.

Krok 4

Teraz dodaj sparzone, obrane i posiekane pomidory i sos worcestershire. Smaż przez 5 minut.

Krok 5

Przypraw sokiem z cytryny. Serwuj z makaronem ugotowanym al dente.

Krok 1

Pozwól aby krewetki samodzielnie się rozmroziły. Następnie odcedź je i posyp marynatą Knorr. Wymieszaj i odstaw na co najmniej 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z dyni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej