
Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Na oliwie podsmaż posiekane chili, curry, zmiażdżony czosnek. Smaż wszystko przez 2 minuty na średniej wielkości ogniu mieszając.
Krok 3
Następnie dodaj krewetki i smaż przez następne dwie minuty.
Krok 4
Teraz dodaj sparzone, obrane i posiekane pomidory i sos worcestershire. Smaż przez 5 minut.
Krok 5
Przypraw sokiem z cytryny. Serwuj z makaronem ugotowanym al dente.
Krok 1
Pozwól aby krewetki samodzielnie się rozmroziły. Następnie odcedź je i posyp marynatą Knorr. Wymieszaj i odstaw na co najmniej 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























