Makaron szpinakowy z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron szpinakowy z krewetkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na oliwie podsmaż posiekane chili, curry, zmiażdżony czosnek. Smaż wszystko przez 2 minuty na średniej wielkości ogniu mieszając.

Krok 3

Następnie dodaj krewetki i smaż przez następne dwie minuty.

Krok 4

Teraz dodaj sparzone, obrane i posiekane pomidory i sos worcestershire. Smaż przez 5 minut.

Krok 5

Przypraw sokiem z cytryny. Serwuj z makaronem ugotowanym al dente.

Krok 1

Pozwól aby krewetki samodzielnie się rozmroziły. Następnie odcedź je i posyp marynatą Knorr. Wymieszaj i odstaw na co najmniej 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron szpinakowy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Golonka po bawarsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej