
Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Na oliwie podsmaż posiekane chili, curry, zmiażdżony czosnek. Smaż wszystko przez 2 minuty na średniej wielkości ogniu mieszając.
Krok 3
Następnie dodaj krewetki i smaż przez następne dwie minuty.
Krok 4
Teraz dodaj sparzone, obrane i posiekane pomidory i sos worcestershire. Smaż przez 5 minut.
Krok 5
Przypraw sokiem z cytryny. Serwuj z makaronem ugotowanym al dente.
Krok 1
Pozwól aby krewetki samodzielnie się rozmroziły. Następnie odcedź je i posyp marynatą Knorr. Wymieszaj i odstaw na co najmniej 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej