„Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
null
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
1 łyżka
300 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso posiekaj tasakiem.
Krok 2
Z białek ubij sztywną pianę, wrzuć mięso, wymieszaj, posyp mąką i raz jeszcze wymieszaj.
Krok 3
Następnie rozgrzej oliwę na patelni, włóż mięso i smaż 3 minuty.
Krok 4
Bulion Knorr wymieszaj z mięsem dodaj przyprawę do zup, łyżkę oleju, ocet, rosół, cukier i sól dobrze ubij. Tak przygotowanym sosem polej „makaron”.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej