„Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
null
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
1 łyżka
300 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso posiekaj tasakiem.
Krok 2
Z białek ubij sztywną pianę, wrzuć mięso, wymieszaj, posyp mąką i raz jeszcze wymieszaj.
Krok 3
Następnie rozgrzej oliwę na patelni, włóż mięso i smaż 3 minuty.
Krok 4
Bulion Knorr wymieszaj z mięsem dodaj przyprawę do zup, łyżkę oleju, ocet, rosół, cukier i sól dobrze ubij. Tak przygotowanym sosem polej „makaron”.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej