„Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

„Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

1 łyżka

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posiekaj tasakiem.

Krok 2

Z białek ubij sztywną pianę, wrzuć mięso, wymieszaj, posyp mąką i raz jeszcze wymieszaj.

Krok 3

Następnie rozgrzej oliwę na patelni, włóż mięso i smaż 3 minuty.

Krok 4

Bulion Knorr wymieszaj z mięsem dodaj przyprawę do zup, łyżkę oleju, ocet, rosół, cukier i sól dobrze ubij. Tak przygotowanym sosem polej „makaron”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej