„Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
null
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
1 łyżka
300 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso posiekaj tasakiem.
Krok 2
Z białek ubij sztywną pianę, wrzuć mięso, wymieszaj, posyp mąką i raz jeszcze wymieszaj.
Krok 3
Następnie rozgrzej oliwę na patelni, włóż mięso i smaż 3 minuty.
Krok 4
Bulion Knorr wymieszaj z mięsem dodaj przyprawę do zup, łyżkę oleju, ocet, rosół, cukier i sól dobrze ubij. Tak przygotowanym sosem polej „makaron”.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej