„Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
null
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
1 łyżka
300 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso posiekaj tasakiem.
Krok 2
Z białek ubij sztywną pianę, wrzuć mięso, wymieszaj, posyp mąką i raz jeszcze wymieszaj.
Krok 3
Następnie rozgrzej oliwę na patelni, włóż mięso i smaż 3 minuty.
Krok 4
Bulion Knorr wymieszaj z mięsem dodaj przyprawę do zup, łyżkę oleju, ocet, rosół, cukier i sól dobrze ubij. Tak przygotowanym sosem polej „makaron”.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























