„Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

„Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

1 łyżka

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posiekaj tasakiem.

Krok 2

Z białek ubij sztywną pianę, wrzuć mięso, wymieszaj, posyp mąką i raz jeszcze wymieszaj.

Krok 3

Następnie rozgrzej oliwę na patelni, włóż mięso i smaż 3 minuty.

Krok 4

Bulion Knorr wymieszaj z mięsem dodaj przyprawę do zup, łyżkę oleju, ocet, rosół, cukier i sól dobrze ubij. Tak przygotowanym sosem polej „makaron”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej