
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
6 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie oczyść wątróbki, a następnie posiekaj.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zarumień na oleju.
Krok 3
Dorzuć wątróbki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Wątróbki wyłóż na gorące grzanki i udekoruj liśćmi szałwii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej