Wątróbka z drobiu na tostach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z drobiu na tostach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie oczyść wątróbki, a następnie posiekaj.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zarumień na oleju.

Krok 3

Dorzuć wątróbki. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wątróbki wyłóż na gorące grzanki i udekoruj liśćmi szałwii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z drobiu na tostach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z drobiu na tostach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z drobiu na tostach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z drobiu na tostach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z drobiu na tostach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z drobiu na tostach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z drobiu na tostach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z drobiu na tostach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej