Makaron z kurkami i parmezanem - przepis na kurki | Przepisy.pl pixel

Makaron z kurkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

350 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Wymieszaj Zupę krem Knorr w 250 ml ciepłej wody i zagotuj.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło, zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodaj kurki. Duś razem 3-4 minuty.

Krok 4

Pokrój szczypiorek. Podduszone kurki dodaj do zupy Knorr i gotuj 5 minut. Wymieszaj z makaronem. Podawaj posypany parmezanem i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej