Makaron z kurkami i parmezanem - przepis na kurki | Przepisy.pl

Makaron z kurkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Wymieszaj Zupę krem Knorr w 250 ml ciepłej wody i zagotuj.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło, zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodaj kurki. Duś razem 3-4 minuty.

Krok 4

Pokrój szczypiorek. Podduszone kurki dodaj do zupy Knorr i gotuj 5 minut. Wymieszaj z makaronem. Podawaj posypany parmezanem i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej