Składniki
1 opakowanie
1 szczypta
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstawiamy wodę na makaron. Mrożony szpinak wrzucamy na patelnię. Dodajemy kolejno czosnek i połowę serka topionego.
Krok 2
Następnie zalewamy szpinak sosem śmietanowo- ziołowym wymieszanym z wodą i czekamy aż zgęstnieje. Dodajemy do szpinaku 1-2 łyżek pesto (według własnego uznania). Gotujemy w międzyczasie makaron.
Krok 3
Sos dodajemy na makaron. Wierzch posypujemy kawałkami fety.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej