Makaron ze szpinakiem i serem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem szpinakowo-serowym

Autor: samoszuczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy wodę na makaron. Mrożony szpinak wrzucamy na patelnię. Dodajemy kolejno czosnek i połowę serka topionego.

Krok 2

Następnie zalewamy szpinak sosem śmietanowo- ziołowym wymieszanym z wodą i czekamy aż zgęstnieje. Dodajemy do szpinaku 1-2 łyżek pesto (według własnego uznania). Gotujemy w międzyczasie makaron.

Krok 3

Sos dodajemy na makaron. Wierzch posypujemy kawałkami fety.

samoszuczek

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka à la lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej