Makaron ze szpinakiem i serem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem szpinakowo-serowym

Autor: samoszuczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy wodę na makaron. Mrożony szpinak wrzucamy na patelnię. Dodajemy kolejno czosnek i połowę serka topionego.

Krok 2

Następnie zalewamy szpinak sosem śmietanowo- ziołowym wymieszanym z wodą i czekamy aż zgęstnieje. Dodajemy do szpinaku 1-2 łyżek pesto (według własnego uznania). Gotujemy w międzyczasie makaron.

Krok 3

Sos dodajemy na makaron. Wierzch posypujemy kawałkami fety.

samoszuczek

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej