Makaron ze szpinakiem i serem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem szpinakowo-serowym

Autor: samoszuczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy wodę na makaron. Mrożony szpinak wrzucamy na patelnię. Dodajemy kolejno czosnek i połowę serka topionego.

Krok 2

Następnie zalewamy szpinak sosem śmietanowo- ziołowym wymieszanym z wodą i czekamy aż zgęstnieje. Dodajemy do szpinaku 1-2 łyżek pesto (według własnego uznania). Gotujemy w międzyczasie makaron.

Krok 3

Sos dodajemy na makaron. Wierzch posypujemy kawałkami fety.

samoszuczek

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem szpinakowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej