Makaron z trzema serami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z trzema serami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

null

50 gramów

350 gramów

50 gramów

150 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser biały utrzyj na śmietankę.

Krok 2

Makaron ugotuj.

Krok 3

W wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania ułóż warstwę makaronu, warstwę sera białego.

Krok 4

Posyp ementalerem, gruyerem i warstwą makaronu. Na wierzchu posyp tartym serem. Piecz około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z trzema serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z trzema serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z trzema serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z trzema serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z trzema serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z trzema serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z trzema serami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z trzema serami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej