
Składniki
50 gramów
null
50 gramów
350 gramów
50 gramów
150 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser biały utrzyj na śmietankę.
Krok 2
Makaron ugotuj.
Krok 3
W wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania ułóż warstwę makaronu, warstwę sera białego.
Krok 4
Posyp ementalerem, gruyerem i warstwą makaronu. Na wierzchu posyp tartym serem. Piecz około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej