
Składniki
500 gramów
400 gramów
1 pęczek
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wrzącej wody dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, wymieszaj i dodaj makaron. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaronu.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj szpinak, przykryj i smaż na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i podgrzeje.
Krok 3
Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem i posiekanym szczypiorkiem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej