Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wrzącej wody dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, wymieszaj i dodaj makaron. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaronu.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj szpinak, przykryj i smaż na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i podgrzeje.

Krok 3

Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem i posiekanym szczypiorkiem.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej