Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

103

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wrzącej wody dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, wymieszaj i dodaj makaron. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaronu.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj szpinak, przykryj i smaż na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i podgrzeje.

Krok 3

Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem i posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej