Składniki
500 gramów
400 gramów
1 pęczek
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wrzącej wody dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, wymieszaj i dodaj makaron. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaronu.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj szpinak, przykryj i smaż na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i podgrzeje.
Krok 3
Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem i posiekanym szczypiorkiem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej