Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wrzącej wody dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, wymieszaj i dodaj makaron. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaronu.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj szpinak, przykryj i smaż na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i podgrzeje.

Krok 3

Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem i posiekanym szczypiorkiem.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej