Mango lassi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mango lassi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

2 sztuki

null

340 gramów

3 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz i pokrój w mniejsze kawałki by dobrze było Ci je zmiksować.

Krok 2

Cały czas mieszając dodaj zimny jogurt, maślankę i na koniec dodaj wodę, wlewaj ją dość powoli.

Krok 3

Napój powinien być klarowny i gęsty.

Krok 4

Na koniec dodaj kardamon i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mango lassi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej