
Składniki
0.2 szklanki
2 sztuki
null
340 gramów
3 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz i pokrój w mniejsze kawałki by dobrze było Ci je zmiksować.
Krok 2
Cały czas mieszając dodaj zimny jogurt, maślankę i na koniec dodaj wodę, wlewaj ją dość powoli.
Krok 3
Napój powinien być klarowny i gęsty.
Krok 4
Na koniec dodaj kardamon i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej