Chutney jabłkowy z Bengalji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney jabłkowy z Bengalji

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 gramów

6 sztuk

1 sztuka

500 mililitrów

1 łyżeczka

50 gramów

500 gramów

16 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir, cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Obierz i pokrój jabłka, gotuj w occie z dodatkiem cukru, do czasu gdy będą miękkie.

Krok 3

Dodaj imbir, cebulę i czosnek oraz wszystkie pozostałe składniki. Gotuj bez przykrycia przez 20 minut, mieszając często drewnianą łyżką .Po ostudzeniu przełóż do słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej