
Składniki
2 sztuki
null
200 gramów
6 sztuk
1 sztuka
500 mililitrów
1 łyżeczka
50 gramów
500 gramów
16 sztuk
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Imbir, cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Obierz i pokrój jabłka, gotuj w occie z dodatkiem cukru, do czasu gdy będą miękkie.
Krok 3
Dodaj imbir, cebulę i czosnek oraz wszystkie pozostałe składniki. Gotuj bez przykrycia przez 20 minut, mieszając często drewnianą łyżką .Po ostudzeniu przełóż do słoików.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej