Marchewka faszerowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka faszerowana

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szklanka

10 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Schłodzone marchewki pokrój na 2-3 części. Cienkim nożem wydrąż w nich dziurę.

Krok 1

Marchewki umyj, obierz i ugotuj w wodzie doprawionej Bulionem na włoszczyźnie Knorr. Nie krój ich na części, nie rozgotuj ich.

Krok 3

Wymieszaj biały ser z pomidorami, groszkiem i oliwkami. Dopraw skruszoną Mini kostką Smażona cebula Knorr.

Krok 2

Pomidory pokrój w drobną kostkę, oliwki posiekaj.

Krok 5

Nałóż farsz. Należy to robić bardzo ostrożnie, aby nie uszkodzić marchewek. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka faszerowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej