MARCHEWKOWIEC

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

3 szklanki

1.5 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem, w czasie ucierania wlewać po trochu olej.

Krok 2

Mąkę wymieszać z solą, sodą, proszkiem i przesiać.

Krok 3

Dodać przyprawę do piernika, wymieszać i dodawać stopniowo do masy jajecznej (można użyć miksera).

Krok 4

Do wyrobionego ciasta wmieszać łyżką marchew startą na tartce o drobnych oczkach.

Krok 5

Dodać posiekane orzechy.

Krok 6

Ciasto przełożyć do blachy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200° C.

Krok 7

Piec ok. 40 min.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MARCHEWKOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MARCHEWKOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MARCHEWKOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MARCHEWKOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MARCHEWKOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MARCHEWKOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MARCHEWKOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej