Marczello

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szklanka

0.75 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

krem:

1 opakowanie

3 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: żółtka oddzielić od białek. Ubić białka z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać na gładką masę.

Krok 2

Ciasto przelać do wysmarowanej i posypanej tortownicy. Piec 20 min. w temp. 160 stopni (termoobieg). Po upieczeniu biszkopt zostawić do wystudzenia.

Krok 3

Po wystudzeniu przekroić na pół.

Krok 4

Masa: mleko, cukier, czekoladę i batoniki rozpuścić na małym ogniu. Wystudzić. Kasię utrzeć z żółtkami. Dodać stopniowo masę czekoladową i na koniec wódkę.

Krok 5

Biszkopt nasączyć (wg uznania). Połowę kremu wyłożyć na biszkopt. Na krem wyłożyć odsączone wiśnie i przykryć drugą połową biszkopta. Na wierzch wyłożyć pozostała masę.

Krok 6

Wierzch posypałam kakao i polałam odrobiną rozpuszczonej czekolady. Smacznego !!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej