Dodaj do ksiązki kucharskiej Marynowane buraczki

Marynowane buraczki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Marynowane buraczki - składniki:

  • czerwone buraki
  • woda - 1 szklanka
  • ocet 10% - 2 łyżki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • ziarna czarnego pieprzu
  • cukier

Marynowane buraczki - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraczki. Gotuj je w skórce, po czym ostudź. Następnie obierz i pokrój w cienkie paski i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
  2. Przygotuj czyste i suche słoiki. Do każdego z nich włóż liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziele angielskie.
  3. Przygotuj zalewę: nalej do naczynia wodę i dodaj ocet, cukier oraz sól. Wszystko dokładnie zamieszaj, aby nie przylegało do siebie i zagotuj przez pewien czas.
  4. Następnie zalej buraczki w słoikach ciepłą zalewą. Pasteryzuj je przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

MARYNOWANE BURACZKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraczki. Gotuj je w skórce, po czym ostudź. Następnie obierz i pokrój w cienkie paski i zetrzyj na dużych oczkach tarki.

2

Przygotuj czyste i suche słoiki. Do każdego z nich włóż liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziele angielskie.

3

Przygotuj zalewę: nalej do naczynia wodę i dodaj ocet, cukier oraz sól. Wszystko dokładnie zamieszaj, aby nie przylegało do siebie i zagotuj przez pewien czas.

4

Następnie zalej buraczki w słoikach ciepłą zalewą. Pasteryzuj je przez 10 minut.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE SAŁATKI.

    Dziś przedstawię pomysły na świąteczne sałatki. Tradycyjne święta w moim domu nie mogą się o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Leczo z cukinii, Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą , Przepis z zołty ser, Kurczak curry, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z makaron z ryba wedzona przepis, ryba sola zapiekana, Ziemniaki, pieczarki gotowane, obiad z jajkiem, Herbata truskawkowo - tropikalna z lodami, Pikantne warzywa, Przepis z ryż w d, Karkówka, Grillowana karkówka z chilli i kolendrą, Barszcz biały w chlebie , Przepis z wędlina z kurczaka, Karp w galarecie, Pikantne piersi z pomidorami i mozzarellą, Lekka zupa pomidorowa, Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem, Potrawka z kurczaka, przekąski na grilla, Kebab, Potrawy wigilijne, Kapusta z grochem, Przepis z łosoś z kawiorem, Śledzie z jabłkami, Kapuśniak góralski , Gulasz wołowy, Desery truskawkowe, Przepis z zupa grochowa na boczku, kurczak-piers, Ciasteczka ryżowe, Sałatka z brokułami - VIDEO , Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Pstrąg tęczowy z masłem ziołowym, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Sos ziemniaczany do pieczeni, Zupa krem z dyni - VIDEO, Jajecznica pasterska, sos miesmy, Ryż smażony z warzywami, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Pieczarki po białorusku, Tłusty czwartek, Brownie z orzechami laskowymi, Zupa cebulowa, Kaczka ze szpinakiem w sosie rabarbarowym, Gulasz, Tortilla, Szaszłyki z kurczaka na grilla , Banany w mleczku kokosowym po tajsku, NA FASOLE, Ryba po grecku, Sałatka porowa, mielone kotlety rybne, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Bigos, Salsa, Przepis z farsz z pory, Przepis z kociolek po cygansku, ryba w sezamie