PRZEPISY.PL

Marynowane buraczki

Autor: tommy
  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
18
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • czerwone buraki
  • woda1 szklanka
  • ocet 10%2 łyżki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • ziarna czarnego pieprzu
  • cukier
    • Krok 1

      Umyj dokładnie buraczki. Gotuj je w skórce, po czym ostudź. Następnie obierz i pokrój w cienkie paski i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
    • Krok 2

      Przygotuj czyste i suche słoiki. Do każdego z nich włóż liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziele angielskie.
    • Krok 3

      Przygotuj zalewę: nalej do naczynia wodę i dodaj ocet, cukier oraz sól. Wszystko dokładnie zamieszaj, aby nie przylegało do siebie i zagotuj przez pewien czas.
    • Krok 4

      Następnie zalej buraczki w słoikach ciepłą zalewą. Pasteryzuj je przez 10 minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    15
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    7
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    2
    Łatwe
    19
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Łatwe
    15
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Łatwe