Marynowane buraczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane buraczki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

null

null

null

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj dokładnie buraczki. Gotuj je w skórce, po czym ostudź. Następnie obierz i pokrój w cienkie paski i zetrzyj na dużych oczkach tarki.

Krok 2

Przygotuj czyste i suche słoiki. Do każdego z nich włóż liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziele angielskie.

Krok 3

Przygotuj zalewę: nalej do naczynia wodę i dodaj ocet, cukier oraz sól. Wszystko dokładnie zamieszaj, aby nie przylegało do siebie i zagotuj przez pewien czas.

Krok 4

Następnie zalej buraczki w słoikach ciepłą zalewą. Pasteryzuj je przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej