Marynowane buraczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane buraczki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

null

null

null

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj dokładnie buraczki. Gotuj je w skórce, po czym ostudź. Następnie obierz i pokrój w cienkie paski i zetrzyj na dużych oczkach tarki.

Krok 2

Przygotuj czyste i suche słoiki. Do każdego z nich włóż liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziele angielskie.

Krok 3

Przygotuj zalewę: nalej do naczynia wodę i dodaj ocet, cukier oraz sól. Wszystko dokładnie zamieszaj, aby nie przylegało do siebie i zagotuj przez pewien czas.

Krok 4

Następnie zalej buraczki w słoikach ciepłą zalewą. Pasteryzuj je przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej