Dodaj do ksiązki kucharskiej Marynowane buraczki

Marynowane buraczki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Marynowane buraczki - składniki:

  • czerwone buraki
  • woda - 1 szklanka
  • ocet 10% - 2 łyżki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • ziarna czarnego pieprzu
  • cukier

Marynowane buraczki - Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie buraczki. Gotuj je w skórce, po czym ostudź. Następnie obierz i pokrój w cienkie paski i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
  2. Przygotuj czyste i suche słoiki. Do każdego z nich włóż liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziele angielskie.
  3. Przygotuj zalewę: nalej do naczynia wodę i dodaj ocet, cukier oraz sól. Wszystko dokładnie zamieszaj, aby nie przylegało do siebie i zagotuj przez pewien czas.
  4. Następnie zalej buraczki w słoikach ciepłą zalewą. Pasteryzuj je przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

MARYNOWANE BURACZKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj dokładnie buraczki. Gotuj je w skórce, po czym ostudź. Następnie obierz i pokrój w cienkie paski i zetrzyj na dużych oczkach tarki.

2

Przygotuj czyste i suche słoiki. Do każdego z nich włóż liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziele angielskie.

3

Przygotuj zalewę: nalej do naczynia wodę i dodaj ocet, cukier oraz sól. Wszystko dokładnie zamieszaj, aby nie przylegało do siebie i zagotuj przez pewien czas.

4

Następnie zalej buraczki w słoikach ciepłą zalewą. Pasteryzuj je przez 10 minut.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DANIA TYPU STIR FRY. PYSZNY OBIAD W KILKA MINUT.

    Absolutnymi mistrzami krótkich czasów gotowania są dania z kurczaka z patelni. Także u nas p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z makaron z mięsem mielonym i pieczarkami, przepisy zupa barszcz czerwony, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Żurek, knorr fix gołąbki bez zawijania, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą, Przepis z Sałatka z porami, Przepis z mieso w smietanie, Koktajl lodowy z miętą i truskawkami , Spaghetti bolognese, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, sos do gotowanego kurczaka, Karkówka, przepis na wz, Przepis z mielony kmin rzymski, Koktajl z lodami owocowymi, Zupa jarzynowa, Przepis z poledwiczki drobiowe, Pulpety w sosie pieczarkowo - serowym - VIDEO, zupa z białej kiełbasy, Kurczak z grilla po indyjsku, Golonka, Pierś z kurczaka, Szynka duszona w sosie maślano - winno - musztardowym, Zupa z soczewicy, Dynia zapiekana w śmietanie, Gulasz po węgiersku - VIDEO, desery z owocami, Sałatka serowo - ananasowa, Piankowe szaszłyki w galaretce, Przepis z kurczak po tajsku, Sałatka Gyros, Bigos, Przepis z surówka z kapusty, Schab, Potrawka z kurczaka, Zupy, TAPAS: Jajka na pomidorach ze szpinakiem, Przepis z mieso ze śliwką, Pieczeń rzymska z sosem borowikowym, Chińskie sajgonki, Pstrąg smażony, Łosoś pod kapeluszem, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z ze szpinakiem i kurczakiem, Grillowane kotleciki wieprzowe z sosem pieczeniowym, Zupa cebulowa, Pomidory z bryndzą, Zupa cebulowa, Gulasz, Przepis z salatka z pomidora, Pieczony kurczak z bakaliami , Bliny (przepis podstawowy), Przepis z kurczak ca, Ziemniaczana masala, Szaszłyki z mięs mieszanych, Suflet szpinakowy, Makaron, kapary sałatka, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Dania z makaronem, Przepis z sos z szalotek