
Składniki
1 szklanka
null
null
null
null
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj dokładnie buraczki. Gotuj je w skórce, po czym ostudź. Następnie obierz i pokrój w cienkie paski i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Krok 2
Przygotuj czyste i suche słoiki. Do każdego z nich włóż liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziele angielskie.
Krok 3
Przygotuj zalewę: nalej do naczynia wodę i dodaj ocet, cukier oraz sól. Wszystko dokładnie zamieszaj, aby nie przylegało do siebie i zagotuj przez pewien czas.
Krok 4
Następnie zalej buraczki w słoikach ciepłą zalewą. Pasteryzuj je przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























