
Składniki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzeszki miksujemy w rozdrabniaczu lub w blenderze ok 1 minuty.
Krok 2
Łopatką zbieramy przyklejone do misy orzechy.
Krok 3
Dodajemy cukier puder i miksujemy do czasu aż orzechy zamienią się w gęste masełko orzechowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej