
Składniki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzeszki miksujemy w rozdrabniaczu lub w blenderze ok 1 minuty.
Krok 2
Łopatką zbieramy przyklejone do misy orzechy.
Krok 3
Dodajemy cukier puder i miksujemy do czasu aż orzechy zamienią się w gęste masełko orzechowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej