Mazowiecka zupa z głogu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mazowiecka zupa z głogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 szklanki

3 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Głóg umyj, przełóż do rondelka razem z bułką i zalej wrzątkiem.

Krok 2

Gotuj, aż owoce się rozgotują, przez 1 godzinę, przetrzyj przez sito.

Krok 3

Podlej winem, litrem wody i zagotuj. Zupę z głogu schłodź przed podaniem w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej