Mazowiecka zupa z głogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 szklanki

3 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Głóg umyj, przełóż do rondelka razem z bułką i zalej wrzątkiem.

Krok 2

Gotuj, aż owoce się rozgotują, przez 1 godzinę, przetrzyj przez sito.

Krok 3

Podlej winem, litrem wody i zagotuj. Zupę z głogu schłodź przed podaniem w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej