
Składniki
4 łyżki
2 szklanki
3 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Głóg umyj, przełóż do rondelka razem z bułką i zalej wrzątkiem.
Krok 2
Gotuj, aż owoce się rozgotują, przez 1 godzinę, przetrzyj przez sito.
Krok 3
Podlej winem, litrem wody i zagotuj. Zupę z głogu schłodź przed podaniem w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej