
Składniki
4 łyżki
2 szklanki
3 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Głóg umyj, przełóż do rondelka razem z bułką i zalej wrzątkiem.
Krok 2
Gotuj, aż owoce się rozgotują, przez 1 godzinę, przetrzyj przez sito.
Krok 3
Podlej winem, litrem wody i zagotuj. Zupę z głogu schłodź przed podaniem w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
10 osób ogląda przepis: 

Cepeliny z wędzoną szynką
60 min.
trudne
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej