Mazurek Tradycyjny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2679

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij
Mazurek Tradycyjny

Składniki

ciasto:

3 sztuki

40 dekagramów

8 dekagramów

5 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

krem:

0.5 litra

15 dekagramów

10 dekagramów

9 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanego przepisu na ciasto zrobić 3 części i upiec je, każdą osobno.

Krok 2

Pozostawić do wystygnięcia.

Krok 3

Można nawet piec je 2 dni wcześniej. Natomiast ze składników na masę ugotować grysik na mleku.

Krok 4

Pozostawić go do wystudzenia.

Krok 5

Kasię rozetrzeć z cukrem i dodać zimny grysik.

Krok 6

Tak powstałą masą przekładamy ciasta.

Krok 7

Na ciasto można dać powidło. Ma powstać poniższy schemat: ciasto-powiodła(można go dać, ale nie trzeba, wg uznania!)-masa-ciasto-masa-ciasto.

Krok 8

Na wierzch polewamy polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek Tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek Tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek Tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek Tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek Tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek Tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek Tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron z sosem brokułowym
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej