Mazurek z płatków owsianych

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

25 dekagramów

60 gramów

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płatki owsiane wysuszyć w piekarniku.

Krok 2

Żółtka utrzeć z cukrem, masłem i skórką z cytryny, dodać skórkę pomarańczową posiekaną.

Krok 3

Z białek ubić pianę.

Krok 4

Stopniowo dodawać do utartych żółtek, lekko mieszając i przesypując płatkami owsianymi.

Krok 5

Na natłuszczonej blasze rozsmarować nożem masę na grubość centymetra.

Krok 6

Upiec na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również