Meksykańska sałatka z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj dokładnie, osusz i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Skrop obficie sokiem z limonki i odstaw na ok. 3 godziny do lodówki. Co jakiś czas rybę przewracaj.

Krok 3

Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę, cebulkę, czosnek i oczyszczone z nasionek chili posiekaj drobno. Wymieszaj.

Krok 4

Dodaj obrane ze skórki, pokrojone na kawałki awokado i marynowane filety rybne.

Krok 5

Dopraw do smaku, udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej