Meksykańska sałatka z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj dokładnie, osusz i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Skrop obficie sokiem z limonki i odstaw na ok. 3 godziny do lodówki. Co jakiś czas rybę przewracaj.

Krok 3

Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę, cebulkę, czosnek i oczyszczone z nasionek chili posiekaj drobno. Wymieszaj.

Krok 4

Dodaj obrane ze skórki, pokrojone na kawałki awokado i marynowane filety rybne.

Krok 5

Dopraw do smaku, udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej