Meksykańska sałatka z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj dokładnie, osusz i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Skrop obficie sokiem z limonki i odstaw na ok. 3 godziny do lodówki. Co jakiś czas rybę przewracaj.

Krok 3

Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę, cebulkę, czosnek i oczyszczone z nasionek chili posiekaj drobno. Wymieszaj.

Krok 4

Dodaj obrane ze skórki, pokrojone na kawałki awokado i marynowane filety rybne.

Krok 5

Dopraw do smaku, udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej