
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj dokładnie, osusz i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Skrop obficie sokiem z limonki i odstaw na ok. 3 godziny do lodówki. Co jakiś czas rybę przewracaj.
Krok 3
Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę, cebulkę, czosnek i oczyszczone z nasionek chili posiekaj drobno. Wymieszaj.
Krok 4
Dodaj obrane ze skórki, pokrojone na kawałki awokado i marynowane filety rybne.
Krok 5
Dopraw do smaku, udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej