Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 szklanki
200 mililitrów
700 gramów
2 łyżki
2 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dopraw do smaku pieprzem i solą, zagnieć, formuj pulpety.
Krok 2
Pulpety obtocz w mące i smaż na rozgrzany tłuszczu na złoty kolor.
Krok 3
Na pozostałym po smażeniu tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy oraz bulion i wymieszaj.
Krok 5
Włóż do środka obsmażone pulpety i duś na małym ogniu przez ok. 20-30minut.
Krok 6
Dopraw do smaku, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej