Mięsne pulpeciki po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne pulpeciki po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 szklanki

200 mililitrów

700 gramów

2 łyżki

2 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dopraw do smaku pieprzem i solą, zagnieć, formuj pulpety.

Krok 2

Pulpety obtocz w mące i smaż na rozgrzany tłuszczu na złoty kolor.

Krok 3

Na pozostałym po smażeniu tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy oraz bulion i wymieszaj.

Krok 5

Włóż do środka obsmażone pulpety i duś na małym ogniu przez ok. 20-30minut.

Krok 6

Dopraw do smaku, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej