
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 szklanki
200 mililitrów
700 gramów
2 łyżki
2 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dopraw do smaku pieprzem i solą, zagnieć, formuj pulpety.
Krok 2
Pulpety obtocz w mące i smaż na rozgrzany tłuszczu na złoty kolor.
Krok 3
Na pozostałym po smażeniu tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy oraz bulion i wymieszaj.
Krok 5
Włóż do środka obsmażone pulpety i duś na małym ogniu przez ok. 20-30minut.
Krok 6
Dopraw do smaku, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej