Miętowy sernik z Ibizy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miętowy sernik z Ibizy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 szklanki

0.3 szklanki

4 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 szklanka

25 mililitrów

250 gramów

null

450 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwałkuj, wyłóż tortownicę o średnicy 20 cm i upiecz. Pozostaw w formie.

Krok 2

Liście mięty posiekaj, wymieszaj z serem, jajkami i cukrem. Składniki ucieraj i dodaj likier.

Krok 3

Nadzienie przełóż na upieczone ciasto i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 minut.

Krok 4

Miód lekko podgrzej i posmaruj wierzch sernika.

Krok 5

Do jagód dodaj cukier, wodę oraz miętę. Wszystko razem zmiksuj i podgrzewaj do czasu, gdy sos stężeje. Polej gotowy sernik.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej