
Składniki
0.3 szklanki
0.3 szklanki
4 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szklanka
25 mililitrów
250 gramów
null
450 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozwałkuj, wyłóż tortownicę o średnicy 20 cm i upiecz. Pozostaw w formie.
Krok 2
Liście mięty posiekaj, wymieszaj z serem, jajkami i cukrem. Składniki ucieraj i dodaj likier.
Krok 3
Nadzienie przełóż na upieczone ciasto i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 minut.
Krok 4
Miód lekko podgrzej i posmaruj wierzch sernika.
Krok 5
Do jagód dodaj cukier, wodę oraz miętę. Wszystko razem zmiksuj i podgrzewaj do czasu, gdy sos stężeje. Polej gotowy sernik.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej