
Składniki
0.3 szklanki
0.3 szklanki
4 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szklanka
25 mililitrów
250 gramów
null
450 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozwałkuj, wyłóż tortownicę o średnicy 20 cm i upiecz. Pozostaw w formie.
Krok 2
Liście mięty posiekaj, wymieszaj z serem, jajkami i cukrem. Składniki ucieraj i dodaj likier.
Krok 3
Nadzienie przełóż na upieczone ciasto i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 minut.
Krok 4
Miód lekko podgrzej i posmaruj wierzch sernika.
Krok 5
Do jagód dodaj cukier, wodę oraz miętę. Wszystko razem zmiksuj i podgrzewaj do czasu, gdy sos stężeje. Polej gotowy sernik.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej