
Składniki
0.3 szklanki
0.3 szklanki
4 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szklanka
25 mililitrów
250 gramów
null
450 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozwałkuj, wyłóż tortownicę o średnicy 20 cm i upiecz. Pozostaw w formie.
Krok 2
Liście mięty posiekaj, wymieszaj z serem, jajkami i cukrem. Składniki ucieraj i dodaj likier.
Krok 3
Nadzienie przełóż na upieczone ciasto i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 minut.
Krok 4
Miód lekko podgrzej i posmaruj wierzch sernika.
Krok 5
Do jagód dodaj cukier, wodę oraz miętę. Wszystko razem zmiksuj i podgrzewaj do czasu, gdy sos stężeje. Polej gotowy sernik.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej