Miętowy sernik z Ibizy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miętowy sernik z Ibizy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 szklanki

0.3 szklanki

4 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 szklanka

25 mililitrów

250 gramów

null

450 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwałkuj, wyłóż tortownicę o średnicy 20 cm i upiecz. Pozostaw w formie.

Krok 2

Liście mięty posiekaj, wymieszaj z serem, jajkami i cukrem. Składniki ucieraj i dodaj likier.

Krok 3

Nadzienie przełóż na upieczone ciasto i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 minut.

Krok 4

Miód lekko podgrzej i posmaruj wierzch sernika.

Krok 5

Do jagód dodaj cukier, wodę oraz miętę. Wszystko razem zmiksuj i podgrzewaj do czasu, gdy sos stężeje. Polej gotowy sernik.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miętowy sernik z Ibizy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej