Zupa paprykowa po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa paprykowa po hiszpańsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę. Do szybkowaru wlej oliwę, do zimnej włóż cebulę i smaż 3 minuty, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Dodaj paprykę, smaż kolejne 3 minuty, nie przerywając mieszania. Wlej bulion, zagotuj, wrzuć ziemniaki. Zmniejsz ogień, zamknij szybkowar, gotuj 5 minut na wolnym ogniu. Otwórz szybkowar, gdy zgaśnie czerwona lampka. Sprawdź, czy ziemniaki są już miękkie, a następnie zmiksuj zupę za pomocą „żyrafy”, czyli blendera. Gdy zupa będzie jednolita, ustaw ją ponownie na małym ogniu, dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw pokruszonymi minikosteczkami oraz – jeśli trzeba – solą i pieprzem. Przed podaniem możesz udekorować natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tortilla śniadaniowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej