Zupa paprykowa po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa paprykowa po hiszpańsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę. Do szybkowaru wlej oliwę, do zimnej włóż cebulę i smaż 3 minuty, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Dodaj paprykę, smaż kolejne 3 minuty, nie przerywając mieszania. Wlej bulion, zagotuj, wrzuć ziemniaki. Zmniejsz ogień, zamknij szybkowar, gotuj 5 minut na wolnym ogniu. Otwórz szybkowar, gdy zgaśnie czerwona lampka. Sprawdź, czy ziemniaki są już miękkie, a następnie zmiksuj zupę za pomocą „żyrafy”, czyli blendera. Gdy zupa będzie jednolita, ustaw ją ponownie na małym ogniu, dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw pokruszonymi minikosteczkami oraz – jeśli trzeba – solą i pieprzem. Przed podaniem możesz udekorować natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa paprykowa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej