Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańczę obierz ze skórki i białej błonki. Z miąższu wytnij małe cząstki.

Krok 2

Dużą kulkę lodów śmietankowych nałóż na środek talerza. Cząstki pomarańczy ułóż z jednej strony kulki – to łapki misia.

Krok 3

Z ciasteczek zrób uszy. Potem stwórz buzię misia: z orzechów nerkowca ułóż uśmiech, oczy zrób z czekoladowych drażetek, a nos - z kolorowej. Cały talerz udekoruj posypką i żelkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś"Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny miś"

Dobre lody śmietankowe mogą stanowić pyszny deser podany samodzielnie lub tylko z polewą czekoladową czy truskawkową. Jeśli szukasz odmiany, chcesz pobawić się w kuchni albo po prostu lubisz jedzenie w niecodziennej formie, przyrządź z kulki lodów śmietankowych głowę misia. Łapki wykonaj z kawałków pomarańczy. Dobrze nadają się również cząstki mandarynki obrane ze skórki oraz z błonek. Uszy wykonaj z drobnych ciasteczek migdałowych, orzechów laskowych w czekoladzie lub nadziewanych pralinek. Oczy zrób z czekoladowych drażetek albo z rodzynków. Sprawdzą się wszelkiego rodzaju bakalie oraz cukierki w kolorowych skorupkach. Usta stwórz z orzecha nerkowca lub wytnij z wafla. Do dekoracji użyj czekoladowej posypki i żelków. Możesz też rozpuścić białą lub mleczną czekoladę i wykonać wzorki wokół lodów. Przygotuj także bitą śmietanę, z której stworzysz pozostałe ozdoby. Lody śmietankowe z owocami „egzotyczny miś” podawaj zaraz po przyrządzeniu, np. z dodatkiem świeżych jagód i malin. Spróbuj!