Milka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

339

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

80 gramów

1 opakowanie

80 gramów

5 sztuk

200 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

5 sztuk

masa serowa:

600 gramów

100 gramów

4 łyżeczki

0.5 litra

polewa:

1 szklanka

2 opakowania

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodawać żółtka.

Krok 2

Do masy dodać migdały wymieszane z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać pianę z białek.

Krok 3

Wszystko delikatnie wymieszać.

Krok 4

Upiec i wystudzić.

Krok 5

Na upieczony spód wylać wymieszany krem serowy.

Krok 6

Wszystko polać rozpuszczoną polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Milka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Milka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Milka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Milka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Milka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Milka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Milka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron z sosem brokułowym
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - MilkaMilka

Jeśli szukasz przepisu na pyszne i uniwersalne ciasto, proponowana tu Milka będzie dobrym rozwiązaniem. Składa się na nią ciemne biszkoptowe ciasto z tartą czekoladą i mielonymi migdałami (sprawdzi się także kakaowy biszkopt), smaczny krem przygotowany na bazie waniliowego serka homogenizowanego oraz polewa czekoladowa. Połączenie wielu smaków i składników jest bardzo udane i stanowi dobrze zgraną całość. Dobrym rozwiązaniem będzie dodanie do masy serowej pokruszonych kawałków czekolady. Jeśli szukasz przepisu na prosty tort, upiecz to ciasto w okrągłej formie. Jeśli lubisz bardzo wyrazistą słodycz w wypiekach, do przyrządzenia polewy użyj białej czekolady. Nieco bardziej wytrawną wersję wypieku uzyskasz, jeśli zdecydujesz się na czekoladę gorzką bądź deserową. Słodki smak polewy przełamiesz natomiast dodatkiem owocowego musu, np. malinowego albo porzeczkowego. Ciasto Milka to dobra słodka przekąska na weekendowe popołudnie czy spotkanie ze znajomymi. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się.