
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
0.25 szklanki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wysokiego naczynia włóż zmiksowany miąższ mango i jogurt, wlej mleko.
Krok 2
Wszystko zmiksuj na jednolitą masę. Kiedy napój będzie gotowy przypraw go do smaku kardamonem.
Krok 3
Gotowy napój wstaw do zamrażalnika, aby zgęstniał. Podawaj udekorowany kawałkami mango i posypany płatkami migdałowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej