
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
0.25 szklanki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wysokiego naczynia włóż zmiksowany miąższ mango i jogurt, wlej mleko.
Krok 2
Wszystko zmiksuj na jednolitą masę. Kiedy napój będzie gotowy przypraw go do smaku kardamonem.
Krok 3
Gotowy napój wstaw do zamrażalnika, aby zgęstniał. Podawaj udekorowany kawałkami mango i posypany płatkami migdałowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej