Mleczny napój mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleczny napój mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

0.25 szklanki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia włóż zmiksowany miąższ mango i jogurt, wlej mleko.

Krok 2

Wszystko zmiksuj na jednolitą masę. Kiedy napój będzie gotowy przypraw go do smaku kardamonem.

Krok 3

Gotowy napój wstaw do zamrażalnika, aby zgęstniał. Podawaj udekorowany kawałkami mango i posypany płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczny napój mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczny napój mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczny napój mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczny napój mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczny napój mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczny napój mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczny napój mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczny napój mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej