Mleko sojowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleko sojowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję umyj i namocz w wodzie na noc.

Krok 2

Następnego dnia przepłucz i gotuj na wolnym ogniu, do czasu gdy stanie się miękka.

Krok 3

Dodaj kawałek laski wanilii i jedną łyżkę miodu. Posól, po czym zmiksuj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleko sojowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej