
Składniki
1 litr
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję umyj i namocz w wodzie na noc.
Krok 2
Następnego dnia przepłucz i gotuj na wolnym ogniu, do czasu gdy stanie się miękka.
Krok 3
Dodaj kawałek laski wanilii i jedną łyżkę miodu. Posól, po czym zmiksuj.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej