Młoda kapusta wg mojej Mamy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta wg mojej Mamy

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż posiekaną kapustę i marchewką obraną i pokrojoną w plasterki. Dodaj kostkę bulionową Knorr i całość zalej wrzątkiem do połowy wysokości. Gotuj 15 minut.

Krok 2

Zrób “złotą zasmażkę”: na patelni podgrzewaj mąkę z masłem, aż do rozpuszczenia masła, dokładnego wymieszania i lekkiego zrumienienia zasmażki.

Krok 3

Koperek posiekaj drobno. Pod koniec gotowania dodaj do kapusty zasmażkę, koncentrat i koperek. Wymieszaj i gotuj jeszcze przez minutę. Podawaj z młodymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta wg mojej Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta wg mojej Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta wg mojej Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta wg mojej Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta wg mojej Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta wg mojej Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta wg mojej Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta wg mojej Mamy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej