
Składniki
null szczypt
null
125 mililitrów
null
null szczypt
null
2 łyżki
2 sztuki
null szczypt
null
3 sztuki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść masło w garnku. Do niego wlej piwo z solą, pieprzem, cukrem, kminkiem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny.
Krok 2
Zagotuj i odstaw.
Krok 3
Wymieszaj żółtka ze śmietaną i wlej do gorącej ale nie wrzącej zupy. Nie gotuj.
Krok 4
Chleb (bez skórki) pokrój w centymetrowe kostki i zrumień na maśle.
Krok 5
Po zdjęciu z patelni lekko posyp solą.
Krok 6
Zupę podawaj w talerzach z uprzednio posypanymi na nią grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej