Monachijska zupa piwna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Monachijska zupa piwna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null

125 mililitrów

null

null szczypt

null

2 łyżki

2 sztuki

null szczypt

null

3 sztuki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść masło w garnku. Do niego wlej piwo z solą, pieprzem, cukrem, kminkiem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny.

Krok 2

Zagotuj i odstaw.

Krok 3

Wymieszaj żółtka ze śmietaną i wlej do gorącej ale nie wrzącej zupy. Nie gotuj.

Krok 4

Chleb (bez skórki) pokrój w centymetrowe kostki i zrumień na maśle.

Krok 5

Po zdjęciu z patelni lekko posyp solą.

Krok 6

Zupę podawaj w talerzach z uprzednio posypanymi na nią grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej