Monachijska zupa piwna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Monachijska zupa piwna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null

125 mililitrów

null

null szczypt

null

2 łyżki

2 sztuki

null szczypt

null

3 sztuki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść masło w garnku. Do niego wlej piwo z solą, pieprzem, cukrem, kminkiem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny.

Krok 2

Zagotuj i odstaw.

Krok 3

Wymieszaj żółtka ze śmietaną i wlej do gorącej ale nie wrzącej zupy. Nie gotuj.

Krok 4

Chleb (bez skórki) pokrój w centymetrowe kostki i zrumień na maśle.

Krok 5

Po zdjęciu z patelni lekko posyp solą.

Krok 6

Zupę podawaj w talerzach z uprzednio posypanymi na nią grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej