
Składniki
null szczypt
null
125 mililitrów
null
null szczypt
null
2 łyżki
2 sztuki
null szczypt
null
3 sztuki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść masło w garnku. Do niego wlej piwo z solą, pieprzem, cukrem, kminkiem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny.
Krok 2
Zagotuj i odstaw.
Krok 3
Wymieszaj żółtka ze śmietaną i wlej do gorącej ale nie wrzącej zupy. Nie gotuj.
Krok 4
Chleb (bez skórki) pokrój w centymetrowe kostki i zrumień na maśle.
Krok 5
Po zdjęciu z patelni lekko posyp solą.
Krok 6
Zupę podawaj w talerzach z uprzednio posypanymi na nią grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej