Motylki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

55 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

120 gramów

2 łyżki

350 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

dekoracja:

2 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię włóż do miski, wsyp cukier, sól, wlej mleko, wsyp mąkę i cukier waniliowy.

Krok 2

Wymieszaj mikserem, a następnie szybko zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na 30 min.

Krok 3

Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm.

Krok 4

Foremkami wycinaj motylki i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.

Krok 5

Piecz 10 min. w 180 st. C. Upieczone ciasteczka obrysuj cukrowymi pisakami.

Krok 6

Cukier puder wymieszaj z wodą i posmaruj nim środki skrzydełek. Wysyp kolorową posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej