Mozzarella panierowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mozzarella panierowana

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kulę mozarelli kroimy w plastry grubości 1 cm.

Krok 2

Jajko mieszamy w miseczce i obtaczamy w nim plastry sera.

Krok 3

Obtoczone w jajku plastry sera obtaczamy w panierce z fixu.

Krok 4

Obsmażamy na oliwie z każdej strony do czasu uzyskania złotej skórki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej