Mozzarella panierowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mozzarella panierowana

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kulę mozarelli kroimy w plastry grubości 1 cm.

Krok 2

Jajko mieszamy w miseczce i obtaczamy w nim plastry sera.

Krok 3

Obtoczone w jajku plastry sera obtaczamy w panierce z fixu.

Krok 4

Obsmażamy na oliwie z każdej strony do czasu uzyskania złotej skórki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mozzarella panierowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej