
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kulę mozarelli kroimy w plastry grubości 1 cm.
Krok 2
Jajko mieszamy w miseczce i obtaczamy w nim plastry sera.
Krok 3
Obtoczone w jajku plastry sera obtaczamy w panierce z fixu.
Krok 4
Obsmażamy na oliwie z każdej strony do czasu uzyskania złotej skórki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej