Mus jogurtowo – brzoskwiniowy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 szklanki

130 mililitrów

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj 6 brzoskwiń, a pozostałe 2 pokrój na cieniutkie plasterki.

Krok 2

Ubij żółtka z cukrem do momentu uzyskania puszystej masy.

Krok 3

Dodaj wodę i wymieszaj. Umieść miskę nad garnkiem z gotującą się wodą i ubijaj jeszcze 15 minut. Pod żadnym pozorem nie należy przerywać ubijania, gdyż w przeciwnym razie masa się zwarzy.

Krok 4

Zdejmij z ognia i dalej mieszaj do ostygnięcia. Dodaj jogurt i mus brzoskwiniowy, wymieszaj i przełóż do miseczek. Schłodź w lodówce, co najmniej 2 godziny.

Krok 5

Udekoruj pozostałymi plasterkami brzoskwiń.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej