Mus jogurtowo – brzoskwiniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus jogurtowo – brzoskwiniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 szklanki

130 mililitrów

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj 6 brzoskwiń, a pozostałe 2 pokrój na cieniutkie plasterki.

Krok 2

Ubij żółtka z cukrem do momentu uzyskania puszystej masy.

Krok 3

Dodaj wodę i wymieszaj. Umieść miskę nad garnkiem z gotującą się wodą i ubijaj jeszcze 15 minut. Pod żadnym pozorem nie należy przerywać ubijania, gdyż w przeciwnym razie masa się zwarzy.

Krok 4

Zdejmij z ognia i dalej mieszaj do ostygnięcia. Dodaj jogurt i mus brzoskwiniowy, wymieszaj i przełóż do miseczek. Schłodź w lodówce, co najmniej 2 godziny.

Krok 5

Udekoruj pozostałymi plasterkami brzoskwiń.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus jogurtowo – brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pulpeciki w sosie curry
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej