
Składniki
100 mililitrów
0.5 szklanki
130 mililitrów
4 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj 6 brzoskwiń, a pozostałe 2 pokrój na cieniutkie plasterki.
Krok 2
Ubij żółtka z cukrem do momentu uzyskania puszystej masy.
Krok 3
Dodaj wodę i wymieszaj. Umieść miskę nad garnkiem z gotującą się wodą i ubijaj jeszcze 15 minut. Pod żadnym pozorem nie należy przerywać ubijania, gdyż w przeciwnym razie masa się zwarzy.
Krok 4
Zdejmij z ognia i dalej mieszaj do ostygnięcia. Dodaj jogurt i mus brzoskwiniowy, wymieszaj i przełóż do miseczek. Schłodź w lodówce, co najmniej 2 godziny.
Krok 5
Udekoruj pozostałymi plasterkami brzoskwiń.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej