Mus owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus owocowy

Autor: Falbanki i grzanki

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 kilograma

6 sztuk

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy owoc zblenderować w osobnym naczyniu.

Krok 2

Mus owocowy układać warstwami, tak jak na zdjęciu.

Krok 3

Ozdobić według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej