
Składniki
1 sztuka
4 ziarna
2 łyżki
6 sztuk
4 sztuki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
200 gramów
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, dodaj kolendrę oraz pieprz i wszystko razem rozetrzyj w moździerzu.
Krok 2
Na średnim ogniu rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju, dodaj pastę i smaż ją około 2 minut.
Krok 3
Dodaj wieprzowinę i ciągle mieszając podsmaż.
Krok 4
Cebulki posiekaj, a pomidora pokrój na małe kawałki. Dodaj do mięsa i smaż minutę, po czym odstaw.
Krok 5
Jaja roztrzep z sosem rybnym i kurkumą. Na patelnię z rozgrzanym olejem wlej 0.25 masy jajecznej.
Krok 6
Kiedy masa zacznie się ścinać, lekko ją wymieszaj, tak aby ścięło się całe jajko.
Krok 7
Na środek omletu nałóż 0.25 masy, brzegi zwiń do środka, przykrywając nadzienie. Z pozostałej masy i nadzienia przygotuj jeszcze 3 omlety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej