Nadziewany omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 ziarna

2 łyżki

6 sztuk

4 sztuki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

200 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, dodaj kolendrę oraz pieprz i wszystko razem rozetrzyj w moździerzu.

Krok 2

Na średnim ogniu rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju, dodaj pastę i smaż ją około 2 minut.

Krok 3

Dodaj wieprzowinę i ciągle mieszając podsmaż.

Krok 4

Cebulki posiekaj, a pomidora pokrój na małe kawałki. Dodaj do mięsa i smaż minutę, po czym odstaw.

Krok 5

Jaja roztrzep z sosem rybnym i kurkumą. Na patelnię z rozgrzanym olejem wlej 0.25 masy jajecznej.

Krok 6

Kiedy masa zacznie się ścinać, lekko ją wymieszaj, tak aby ścięło się całe jajko.

Krok 7

Na środek omletu nałóż 0.25 masy, brzegi zwiń do środka, przykrywając nadzienie. Z pozostałej masy i nadzienia przygotuj jeszcze 3 omlety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szpinak z jajkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej