
Składniki
1 sztuka
4 ziarna
2 łyżki
6 sztuk
4 sztuki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
200 gramów
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, dodaj kolendrę oraz pieprz i wszystko razem rozetrzyj w moździerzu.
Krok 2
Na średnim ogniu rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju, dodaj pastę i smaż ją około 2 minut.
Krok 3
Dodaj wieprzowinę i ciągle mieszając podsmaż.
Krok 4
Cebulki posiekaj, a pomidora pokrój na małe kawałki. Dodaj do mięsa i smaż minutę, po czym odstaw.
Krok 5
Jaja roztrzep z sosem rybnym i kurkumą. Na patelnię z rozgrzanym olejem wlej 0.25 masy jajecznej.
Krok 6
Kiedy masa zacznie się ścinać, lekko ją wymieszaj, tak aby ścięło się całe jajko.
Krok 7
Na środek omletu nałóż 0.25 masy, brzegi zwiń do środka, przykrywając nadzienie. Z pozostałej masy i nadzienia przygotuj jeszcze 3 omlety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























