Nadziewany omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

86

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 ziarna

2 łyżki

6 sztuk

4 sztuki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

200 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, dodaj kolendrę oraz pieprz i wszystko razem rozetrzyj w moździerzu.

Krok 2

Na średnim ogniu rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju, dodaj pastę i smaż ją około 2 minut.

Krok 3

Dodaj wieprzowinę i ciągle mieszając podsmaż.

Krok 4

Cebulki posiekaj, a pomidora pokrój na małe kawałki. Dodaj do mięsa i smaż minutę, po czym odstaw.

Krok 5

Jaja roztrzep z sosem rybnym i kurkumą. Na patelnię z rozgrzanym olejem wlej 0.25 masy jajecznej.

Krok 6

Kiedy masa zacznie się ścinać, lekko ją wymieszaj, tak aby ścięło się całe jajko.

Krok 7

Na środek omletu nałóż 0.25 masy, brzegi zwiń do środka, przykrywając nadzienie. Z pozostałej masy i nadzienia przygotuj jeszcze 3 omlety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej