Nadziewany omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 ziarna

2 łyżki

6 sztuk

4 sztuki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

200 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, dodaj kolendrę oraz pieprz i wszystko razem rozetrzyj w moździerzu.

Krok 2

Na średnim ogniu rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju, dodaj pastę i smaż ją około 2 minut.

Krok 3

Dodaj wieprzowinę i ciągle mieszając podsmaż.

Krok 4

Cebulki posiekaj, a pomidora pokrój na małe kawałki. Dodaj do mięsa i smaż minutę, po czym odstaw.

Krok 5

Jaja roztrzep z sosem rybnym i kurkumą. Na patelnię z rozgrzanym olejem wlej 0.25 masy jajecznej.

Krok 6

Kiedy masa zacznie się ścinać, lekko ją wymieszaj, tak aby ścięło się całe jajko.

Krok 7

Na środek omletu nałóż 0.25 masy, brzegi zwiń do środka, przykrywając nadzienie. Z pozostałej masy i nadzienia przygotuj jeszcze 3 omlety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej