Składniki
1 sztuka
4 ziarna
2 łyżki
6 sztuk
4 sztuki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
200 gramów
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, dodaj kolendrę oraz pieprz i wszystko razem rozetrzyj w moździerzu.
Krok 2
Na średnim ogniu rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju, dodaj pastę i smaż ją około 2 minut.
Krok 3
Dodaj wieprzowinę i ciągle mieszając podsmaż.
Krok 4
Cebulki posiekaj, a pomidora pokrój na małe kawałki. Dodaj do mięsa i smaż minutę, po czym odstaw.
Krok 5
Jaja roztrzep z sosem rybnym i kurkumą. Na patelnię z rozgrzanym olejem wlej 0.25 masy jajecznej.
Krok 6
Kiedy masa zacznie się ścinać, lekko ją wymieszaj, tak aby ścięło się całe jajko.
Krok 7
Na środek omletu nałóż 0.25 masy, brzegi zwiń do środka, przykrywając nadzienie. Z pozostałej masy i nadzienia przygotuj jeszcze 3 omlety.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej