Tajskie pierożki z sosem z kolendry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie pierożki z sosem z kolendry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.25 łyżeczki

2 łyżki

null

3 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

0.5 kilograma

60 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.6 szklanki

0.25 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj składniki nadzienia (oprócz ciasta wonton), następnie przypraw i odstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia nałóż na każdy płat ciasta po czubatej łyżce nadzienia. Zwilż wodą brzegi wontonów, zaciśnij je ponad nadzieniem tak, aby powstały sakiewki.

Krok 3

Ułóż pierożki na pergaminie oprószonym mąką kukurydzianą.

Krok 4

Wymieszaj w misce składniki sosu, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 5

W rondlu rozgrzej olej, a następnie wkładaj pierogi płaską stroną do dołu i smaż je około minuty.

Krok 6

Gdy nabiorą złocistego koloru wlej trochę wody i przykryj rondel. Po 3 minutach wyjmij ugotowane na parze pierogi. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie pierożki z sosem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie pierożki z sosem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie pierożki z sosem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie pierożki z sosem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie pierożki z sosem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie pierożki z sosem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie pierożki z sosem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie pierożki z sosem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej