Słodki omlet z nutellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodki omlet z nutellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 szklanki

2 szklanki

3 sztuki

null

1 opakowanie

8 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka natomiast ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i cukrem waniliowym.

Krok 2

Połącz delikatnie obie masy i smaż na rozgrzanym tłuszczu dość grube placki.

Krok 3

Słodkie omlety posmaruj warstwą Nutelli, złóż na pół i oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej