Słodki omlet z nutellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodki omlet z nutellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 szklanki

2 szklanki

3 sztuki

null

1 opakowanie

8 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka natomiast ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i cukrem waniliowym.

Krok 2

Połącz delikatnie obie masy i smaż na rozgrzanym tłuszczu dość grube placki.

Krok 3

Słodkie omlety posmaruj warstwą Nutelli, złóż na pół i oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej