
Składniki
null szczypt
2 szklanki
2 szklanki
3 sztuki
null
1 opakowanie
8 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka natomiast ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i cukrem waniliowym.
Krok 2
Połącz delikatnie obie masy i smaż na rozgrzanym tłuszczu dość grube placki.
Krok 3
Słodkie omlety posmaruj warstwą Nutelli, złóż na pół i oprósz cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej