Pain perdu - przepis na odzyskany chlebek z jajkiem | Przepisy.pl pixel

Odzyskany chlebek

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Leżysz sobie, patrzysz w sufit, nie chce ci się iść na zakupy. A w domu nie ma nic do jedzenia. Tylko stary chleb. I jajka. I trochę mleka. Czyli masz wszystko. Dziś na podwieczorek będzie ODZYSKANY CHLEBEK. Słodziutki i rumiany. Z konfiturką. Palce lizać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Odzyskany chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Odzyskany chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Odzyskany chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Odzyskany chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Odzyskany chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Odzyskany chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Odzyskany chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Odzyskany chlebek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej