
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Leżysz sobie, patrzysz w sufit, nie chce ci się iść na zakupy. A w domu nie ma nic do jedzenia. Tylko stary chleb. I jajka. I trochę mleka. Czyli masz wszystko. Dziś na podwieczorek będzie ODZYSKANY CHLEBEK. Słodziutki i rumiany. Z konfiturką. Palce lizać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej