Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe

Autor: Agnieszka Stępińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 kilogram

30 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, miękkie masło, żółtka, brązowy cukier i sól zarabiam przez chwilę.

Krok 2

Ocieram skórkę z jednej pomarańczy a następnie wyciskam z niej sok.

Krok 3

Połowę drugiej pomarańczy kroję na mniejsze kawałki i miksuję na gładka masę.

Krok 4

Skórkę pomarańczową i zmiksowana pomarańcz dodaję do maki i wyrabiam ciasto powoli małymi ilościami dodaję sok pomarańczowy (dodaje tyle soku aby ciasto było plastyczne ale gęste). Na końcu dodaje pokrojone w drobną kostkę czekolady.

Krok 5

Ciasto zwijam w folię i wkładam do lodówki na minimum godzinę.

Krok 6

Schłodzone ciasto rozwałkowuję na około 3 milimetry i wykrawam foremkami.

Krok 7

Piekę w 170 stopniach przez około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet z pieczarek
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej