
Składniki
1 kilogram
2 szklanki
2 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki pokrój w paski, włóż do słoika.

Krok 2
Przygotuj zalewę – wymieszaj ocet, curry, czosnek, cukier.

Krok 3
Zalej marynatą słoik z ogórkami, odstaw do lodówki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ogórki curry
Ogórki curry urozmaicą każdy posiłek, dodając mu wyrazistego smaku. Choć zwyczaj przygotowywania przetworów z ogórków to wielowiekowa tradycja i pamiętają o niej nie tylko nasze babcie, ale i wcześniejsze pokolenia, to warto sięgnąć po nowy przepis na ogórki i odświeżyć stare smaki.
Dla kogo?
Koniec z nudą w kuchni! Pora urozmaicić znane i lubiane przepisy oraz dodać im nieco świeżości! Ogórki z curry to opcja dla wszystkich wielbicieli wyrazistych smaków!
Na jaką okazję?
Ogórki w zalewie curry sprawdzą się świetnie jako dodatek do obiadu, a dzięki swojej lekko pikantnej formule, mogą stanowić także rodzaj pysznej przekąski.
Dla urozmaicenia:
Do zalewy curry zamiast zwykłego octu wykorzystaj znaczenie lepszy w smaku odpowiednik – ocet jabłkowy.






























