Oponki serowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

16

110 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

341 osób wydrukowało

Pobierz pdf

302 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 kilograma

0.25 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki ciasta zagnieść.

Krok 2

Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 -1 cm, wykrawać koła (szklanka), w ich środku zrobić malutkie dziurki.

Krok 3

Tak przygotowane oponki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Krok 4

Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pączki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej