Orientalny filet z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny filet z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

3 dekagramy

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ułóż w płaskim naczyniu.

Krok 2

Dymkę i imbir posiekaj. Wymieszaj z miodem, sosem sojowym, skórką i sokiem z limonki oraz pieprzem.

Krok 3

Przygotowaną marynatą zalej łososia i odstaw do lodówki na 60 minut.

Krok 4

Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu razem z dymką. Posmaruj je odrobiną marynaty, włóż do piekarnika z grillem nagrzanym do 250 stopni i opiekaj po 5 minut z każdej strony.

Krok 5

Limonkę pokrój w ćwiartki i udekoruj łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej