Orientalny filet z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny filet z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

3 dekagramy

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ułóż w płaskim naczyniu.

Krok 2

Dymkę i imbir posiekaj. Wymieszaj z miodem, sosem sojowym, skórką i sokiem z limonki oraz pieprzem.

Krok 3

Przygotowaną marynatą zalej łososia i odstaw do lodówki na 60 minut.

Krok 4

Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu razem z dymką. Posmaruj je odrobiną marynaty, włóż do piekarnika z grillem nagrzanym do 250 stopni i opiekaj po 5 minut z każdej strony.

Krok 5

Limonkę pokrój w ćwiartki i udekoruj łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej