Orientalny filet z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

3 dekagramy

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ułóż w płaskim naczyniu.

Krok 2

Dymkę i imbir posiekaj. Wymieszaj z miodem, sosem sojowym, skórką i sokiem z limonki oraz pieprzem.

Krok 3

Przygotowaną marynatą zalej łososia i odstaw do lodówki na 60 minut.

Krok 4

Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu razem z dymką. Posmaruj je odrobiną marynaty, włóż do piekarnika z grillem nagrzanym do 250 stopni i opiekaj po 5 minut z każdej strony.

Krok 5

Limonkę pokrój w ćwiartki i udekoruj łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny filet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej