Orientalny kurczak z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z niespodzianką

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W pojedynczej piersi z kurczaka robimy nożem kieszonkę. Fetę dokładnie rozgniatamy widelcem dodając kostkę czosnkową Knorr. W kieszonkę upychamy fetę. Kurczaka nacieramy zieloną pastą curry. Pieczemy w piekarniku około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej