Orientalny kurczak z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z niespodzianką

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W pojedynczej piersi z kurczaka robimy nożem kieszonkę. Fetę dokładnie rozgniatamy widelcem dodając kostkę czosnkową Knorr. W kieszonkę upychamy fetę. Kurczaka nacieramy zieloną pastą curry. Pieczemy w piekarniku około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej